Budgetcoach

Merkt u dat u de controle over uw inkomsten en uitgaven kwijtraakt? Rekeningen blijven liggen. Betaalherinneringen stapelen zich op. Hulp is dan misschien erg welkom. Met de hulp van een coach kunt u ervoor zorgen dat uw geldzaken weer op orde komen en blijven. Een professioneel budgetcoach zorgt dat rekeningen tijdig worden betaald, beheert uitkeringen en waar nodig zorgt de budgetcoach ook voor rapportage aan instanties. Keuzes zoals wie op welk moment betaalt wordt en welke betalingen prioriteit hebben, daarbij helpt een budgetcoach van SAAM Thuisbegeleiding. Kortom, budgetcoaching helpt mensen met financiële problemen de zaken weer op de rit te krijgen.

Budgetcoach nodig?

Bent u geïnteresseerd in de hulp van een gecertificeerd budgetcoach? SAAM Thuisbegeleiding ondersteunt u met uw kosten en budgetbeheer. Laat uw gegevens bij ons achter via het contactformulier. Wij benaderen u voor een kennismakingsgesprek.

 


  Stappenplan budgetcoach aanvragen

  1

  Kennismaking

  Allereerst ontmoeten we elkaar voor een vrijblijvende kennismaking. U hebt de mogelijkheid om alle vragen waar u nog mee zit te stellen. Wij zullen u ook vele vragen stellen, zodat we inzicht krijgen in uw financiële zorgen en financiële huishouding. Naar aanleiding hiervan leggen we uit wat onze werkwijze is en wat wij voor u kunnen betekenen.

  2

  Verzorg aanvraag budgetcoach

  Als u zich kunt vinden in onze werkwijze is de tweede stap het in orde maken van benodigde machtigingen en afspraken, oftewel het papierwerk wordt in orde gemaakt. Ook de budgetcoach kosten worden vastgelegd in een contract.

  3

  Aan de slag

  Er wordt inzichtelijk gemaakt welke inkomsten binnenkomen en welke uitgaven u hebt iedere maand. Samen stellen we een budgetplan op. In dit plan worden betaalafspraken vastgelegd.
  Met deze laatste stap wordt het budgetbeheer definitief overgedragen aan de budgetcoach. Hiervoor is nodig dat uw vermogen en inkomen worden verplaatst naar een aparte rekening. Vanaf dat moment beheert de professioneel budgetcoach uw budget zoals afgesproken in het budgetplan.

  Professioneel budgetcoach aanvragen bij SAAM Thuisbegeleiding

  Taken van een professioneel budgetcoach

  Een gecertificeerd budgetcoach gaat aan de slag met het overzicht van uw geldzaken. Er zullen regelingen worden getroffen met schuldeisers. Uw samenwerking met een professioneel budgetcoach heeft als doel om uw financiële problemen op te lossen. U krijgt zelf een deel van uw inkomen voor alledaagse uitgaven. De vaste lasten, daar ontfermt uw coach zich over. De budgetcoach kosten worden van te voren duidelijk gemaakt aan u. De hulp van een coach heeft u vaak maar tijdelijk nodig. U leert hoe u in de toekomst zelfstandig het beste om kunt gaan met uw financiën. Samen zorgen jullie ervoor dat de geldzaken weer op orde zijn en daarna kunt u er zelf verder mee aan de slag. Het is ook mogelijk dat de coach wel een blijvend steunpunt voor u blijft. Dit hangt af van uw financiële situatie.

  Budgetcoach nodig? Neem contact op

  Heeft u een budgetcoach nodig? SAAM Thuisbegeleiding helpt u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek. Wellicht vraagt uw financiële situatie om andere ondersteuning. Naast budgetbeheer door een professioneel budgetcoach bieden wij ook bewindvoering, mentorschap en curatele aan. Iedereen moet de kans krijgen om zijn financiële zaken op orde te krijgen, hulp van een derde partij is daarbij soms noodzakelijk. Wij zijn er voor iedereen om samen de uitdaging aan te gaan. Op ons kunt u rekenen!